Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee zoekt tweede dorpsdichter

Kasterlee zoekt kandidaten om in de voetsporen te treden van zijn eerste dorpsdichter. Eind augustus 2024 zal de huidige dorpsdichter Tineke Lambreghts de pen doorgeven.

"Iedereen van 16 jaar of ouder die in Kasterlee woont of een nauwe band heeft met de gemeente, kan zich kandidaat stellen. We zoeken een dorpsdichter die in staat is onze inwoners te verbinden met hun passie voor poëzie", zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre. "Als beloning krijgt je als dorpsdichter erkenning en zichtbaarheid aangeboden. Ik heb een gedicht mogen voordragen in een pompoen op het water. Qua podium is dat wel het summum!", aldus Tineke Lambreghts.

Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur digitaal of op papier indienen bij de cultuurdienst tot uiterlijk 1 juni. De vereisten zijn terug te vinden in het reglement op de gemeentelijke website, en bij de cultuurdienst via 014 85 99 22 of via cultuur@kasterlee.be .

"Een grote meerderheid van onze inwoners is trots op Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Door de benoeming van een dorpsdichter kunnen we deze gedeelde trots uitdrukken, terwijl poëzie voor velen plezier, troost en rust brengt.", aldus Van de Perre. "Dit biedt een unieke gelegenheid om op een laagdrempelige manier de belangstelling voor taal en literatuur aan te wakkeren. En wie weet ontdekken we wel verborgen talenten!".

Wie de titel van dorpsdichter mag dragen, wordt mede bepaald door een selectiejury. De leden van de jury adviseren het gemeentebestuur over de beste kandidaat.

Het gemeentebestuur streeft ernaar om tegen de zomervakantie de nieuwe dorpsdichter aan te duiden, zodat die op 1 september effectief de fakkel kan overnemen.

 

Deel dit artikel